What the body does not remember

Het debuut van Wim Vandekeybus en Ultima Vez uit 1987 sloeg de toenmalige danswereld met verstomming. Vandekeybus en componisten Thierry de Mey en Peter Vermeersch kregen in New York de gerenommeerde Bessie Award voor deze “brutale confrontatie van dans en muziek”.

In 2013, 25 jaar later en met een nieuwe cast, ging de voorstelling opnieuw op tournee over de hele wereld. Vandekeybus’ eerste choreografie balanceert op de messcherpe grens van aantrekken en afstoten. Nu eens levert dat een confrontatie van twee dansers op, dan van twee groepen, van de dansers en de muziek, van de dansers en een dwingend lijnenspel.

Vanaf eind 2013 wordt ‘What the Body Does Not Remember’ ook uitgevoerd met live muziek, uitgevoerd door het Brussels hedendaags muziekensemble Ictus.

Credits

REGIE, CHOREOGRAFIE en SCENOGRAFIE Wim Vandekeybus

UITGEVOERD DOOR Jorge Jauregui Allue, Aymara Parola, Eddie Oroyan, Pavel Mašek, Revé Terborg, German Jauregui Allue, Guilhem Chatir, Claire Lamothe, Léa Dubois

OOK UITGEVOERD DOOR Damien Chapelle, Ricardo Ambrozio, Tanja Marín Friðjónsdóttir, Zebastián Méndez Marín, Maria Kolegova, Livia Balazova, Rob Hayden, Nicolas Grimaldi Capitello

ORIGINELE MUZIEK Thierry De Mey & Peter Vermeersch

REPETITOR Eduardo Torroja

STYLING Isabelle Lhoas GEASSISTEERD DOOR Frédérick Denis, Isabelle De Cannière

TECHNISCHE COORDINATIE Davy Deschepper

LICHTONTWERP Francis Gahide

LICHT OP TOURNEE Davy Deschepper, Karin Demedts

GELUID OP TOURNEE Davy Deschepper, Bram Moriau, Tom Buys

FOTO Danny Willems

PRODUCTIE Ultima Vez

CO-PRODUCTIE KVS

MET DE STEUN VAN Charleroi Danses, Centre Chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles

MET DANK AAN Louise De Neef, Benjamin Dandoy

Deze website is mogelijk gemaakt door