POPCORN

POPCORN is een dansvoorstelling met de impact van een popconcert. Een intense krachtmeting tussen drie mannenlijven en een live drummer. Alles draait om de onweerstaanbare kracht van de beat. Maar ook van de stilte.

Voor POPCORN ging choreograaf Randi De Vlieghe (van o.m. Blauwe Storm, ZOO doen ze de dingen) op zoek naar de essentie van ritme. Hij liet zich daarvoor inspireren door de oneindige variatie van percussie in alle tijden en culturen: van het stampen in krijgersdansen, over flamenco en breakdance, tot megatechnofestivals als Tomorrowland.

POPCORN is een visuele en muzikale trip waarin de beleving van dans op de spits wordt gedreven. Tot het moment waarop niet alleen de dansers in beweging zijn, maar misschien ook het publiek.

‍ ‍Voorstelling gekeken? Gebruik de lesmap voor nog meer plezier.

CREDITS

Concept en choreografie Randi De Vlieghe Dans Javier Ojeda Hernández, Samuel Minguillón en Jonas Garrido Verwerft Compositie en live drums Ephraïm Cielen Kostuums Maartje van Bourgognie en Elise Goedgezelschap Scenografie Jan De Brabander Lichtontwerp en techniek Klaas Trekker ProductiefABULEUS & Moldavië Coproductie STUK

Opname video door Clara & Hugo Hermans

Deze website is mogelijk gemaakt door