Groupe Diane

Het begint bij het verhaal van een jonge kerel. Het is 1980. Hij kaapt een lijnbus en eist radiozendtijd. Naïef idealisme in een tijdperk dat wordt getekend door economische crisis, bijzondere wetten en indexsprongen. Dreiging uit het oosten en protest, gewapende actie en geweld.

Dertig jaar later.  Drie resterende leden van een extreem-linkse terreurgroep leven nog steeds ondergedoken en kunnen geen kant meer op.  Een geëngageerde prof zoekt contact met hen en sleurt een jonge activist mee.

Groupe Diane is het verhaal van idealen en desillusies, van verzet, directe actie en geweld, van een wereld die in cirkeltjes draait, van de roep naar verandering en een ontluisterende conclusie.

Na de eerste samenwerkingen in Angst en Hoop, werkten Christophe Aussems en Stijn Devillé volop samen in deze voorstelling over activisme

Credits

regie & research Christophe Aussems tekst, research & (muziek)dramaturgie Stijn Devillé  spel Sara Vertongen, Jonas Van Thielen, Michaël Pas, Pieter-Jan De Wyngaert, Suzanne Grotenhuis & Matthias van de Brul muziek Bert Hornikx & Gerrit Valckenaers scenografie Danny Cobbaut lichtontwerp Kishan Singh kostuums Veerle Hasselman geluid Stefan De Reese captatie Beeldstorm (Jan Bosteels)

Deze website is mogelijk gemaakt door